Toto je hned první ikonka v Duty Finderu. Jde o klíčový content, pokud hledáte rychlý a pravidelný přínos EXPů. Ruleta znamená náhodné duty, které spadá do dané kategorie. Je zde hned několik kategorií, kdy se každá odemyká na určitém lvlu vaší postavy. Každá ruleta vám jednou denně dá velké množství EXPů, tomestony na gear, pár gilů a další odměny.

Solo nebo v partě?

Do rulety se můžete přidat v partě nebo i sami, přičemž každá ruleta má jiný maximální počet hráčů v partě. Pokud jdete jako plně pre-made parta, neváže se na vás omezení rolí – aneb můžete jít v jaké sestavě chcete. Jen pozor ať toho pak nelitujete, protože i pro premade partu platí určitá pravidla a pokud byste duty leavli, leader party dostane na 30 minut penaltu (viz Duty).

Adventurer in Need

Job ikonky u každé rulety ukazují, jaký job je pro danou ruletu tzv. “Adventurer in Need” – aneb je ho potřeba. Hráč s daným jobem má (téměř) jisté instantní popnutí rulety bez čekání a zároveň dostane extra expy, gily a případně i clustery, které se mění za materie. Pozor, s plnou partou nemáte nárok na odměnu za “Adventurer in Need”.

Odměna jen jednou denně

Jakmile ten den ruletu splníte a získáte bonus EXPy, zobrazí se vám to u každého typu rulety v jejím pravém spodním rohu (viz obrázek níže). Ruletu můžete jít znovu, ale jakmile jste v daný den už získaly bonus EXP, po dalším splnění už dostanete jen základní odměnu, proto se rulety vyplatí opravdu jen jednou denně. Jedinou výjimkou je Mentor ruleta, která se započítává do Achievementů a proto ji Mentoři chodí i několikrát za den.alert here.

Typy rulet

Dělejte modré questy , protože rulety vybírají z toho, co máte odemčené.  Ruleta se vám odemkne, jakmile máte alespoň 2 duty, ze kterých lze v dané kategorii vybírat.
U každé rulety se můžete podívat na další podmínky, za jakých se můžete registrovat, jako jsou např. item level, časový limit, atd.

Expert

Ruleta pro Light Party (max 4 lidi). Je to jeden z nejlepších způsobů, jak získávat týdenní Tomestone na gear / zbraň. Spadá do ní vždy nejaktuálnějších 2-5 dungeonů. Pro její otevření je vždy potřeba mít odemčené VŠECHNY aktuální dungeony, včetně těch zamčených za modrými questy .

Level 90 Dungeons

Ruleta pro Light Party (max 4 lidi). Tato ruleta příbývá později v datadisku, když je dostupných více dungeonů na max lvlu. V Expert ruletě zůstává jen 2-5 dungeonů, zbylé max lvl dungeony se přesunou do Level 90 Dungeons rulety. Hlavní odměnou jsou aktuální tomestone.

Level 50/60/70/80 Dungeons

Ruleta pro Light Party (max 4 lidi). Zahrnuje dungeony na zmíněných levelech. Vybírá pouze z odemčených duty.

Leveling

Ruleta pro Light Party (max 4 lidi). Jsou v ní zahrnuty všechny odemčené dungeony, mimo těch, co spadají pod Level 50/60/70/80 Dungeons ruletu.

TrialS

Ruleta pro Full Party (8 lidí). Vybere náhodný odemčený trial. Mnoho trialů je za modrými questy.

Main Scenario

Ruleta pro Light Party (max 4 lidi). Zahrnuje pouze 3 duty, které jsou povinné v rámci MSQ – Castrum Meridianum (dungeon), The Praetorium (dungeon) a Porta Decumana (trial). Ze všech rulet dává největší množství Allagan Tomestone of Poetics.

Guildhests

Ruleta pro Light Party (max 4 lidi). Jde o instancované mini-dungeony nebo boss fighty. Nedávají extra vysoké odměny, ale jsou za ně Achievementy.

Alliance Raids

Ruleta pro Alliance party (24 lidí celkem – 8 lidí v partě – 1 tank, 2 healeři, 5 dps). Je potřeba mít odemčené alespoň dva alliance raidy. Pokud chcete jít full premade (24 lidí), je třeba založit allianci přes Party Finder.

Normal Raids

Ruleta pro Full Party (max 8 lidí). Je potřeba mít odemčené Normal raidy, které jsou za modrými questy. Normal raidy nezahrnují lvl 50 Bahamut raidy, protože ruleta je až od lvlu 60. Spadají tam Alexander (lvl 60), Omega (lvl 70), Eden (lvl 80) a Pandaemonium (lvl 90).

Mentor

Ruleta pro mentory, která vybere náhodné duty ze všech odemčených (kromě Bahamut, savage a ultimate raidů, unreal trialu a nejaktuálnějšího extreme trialu).

Frontline

Přestože uvnitř budete ve Full Party o 8 lidech. registrovat se můžete pouze jako Light Party (max 4 lidi). Střídají se zde celkem 4 různé mapy. Hráči jsou rozděleni do třech týmu, které proti sobě soupeří. Podle konečného umístění se pak také stupňují odměny – a to jak množství Wolf Marků, tak i získaných expů. Ruleta samotná však dává stále stejné expy, ať už vyhrajete nebo ne. Dobré na této ruletě je to, že uvnitř můžete přepínat joby – aneb ruletu lognete např. za dps, uvnitř přepnete na heal a s ním odehrajete celé duty. Expy za ruletu pak dostane ten job, se kterým jste ruletu logli – v tomto případě dps. Avšak pozor, uvnitř máte jiné skilly a přestože se některé mohou jmenovat stejně nebo mít stejnou ikonku, mohou mít zcela jinou funkci.